Yemekhane binası olarak kullanıma sunulan yapıda çalışan konforunun en üst düzeyde olmasına önem gösterilmiş ve doğal aydınlatmadan yüksek düzeyde faydalanma hedeflenmiştir. Bina içerisinde özellikle iç hava kalitesi konusunda ileri seviyede çalışmalar yürütülerek, kullanıcılar için daha iyi bir çalışma ve dinlenme alanı yaratılmıştır.
Uygun saha seçimi ve bina kullanıcılarına sağladığı ana akslara servis ve ulaşım imkanı ile yapı, toplu ulaşım hatlarına kolay erişilebilir bir sahada konumlanmıştır. Projeye 12 adet bisiklet park alanı, düşük emisyonlu araçlar için 2 adet özel park alanı ve 1 adet paylaşımlı araç kullanımı öncelikli park alanı eklenerek, ulaşım kaynaklı karbon emisyonunu azaltmak ve bireysel araç kullanımından kaynaklı trafik yükünü düşürmek amaçlanmıştır.
Peyzaj alanlarında yerel iklim şartlarına uygun bitkiler tercih edilerek yağmur haricinde su ihtiyacı olmayan bir peyzaj tasarımı yapılmıştır. Projede su verimliliğini arttırmak ve şebeke suyu kullanımını minimuma indirmek için armatür ve rezervuar seçimlerinde tasarruflu ve sertifikalı ürünler seçilmiş, toplamda %58 oranında şebeke suyu tasarrufu sağlanmıştır. Sahaya gelen yağmur suyu, bölgedeki gölete aktarılarak yağmur suyunun değerlendirilmesi sağlanmıştır. Yapılan detaylı çalışmalar ile elde edilen toplam su tasarruf oranı %54’e ulaşmıştır.
ERKE Sürdürülebilir Bina Tasarım danışmanlığı ile yapılan çalışmalar sayesinde yapıda toplam %61 oranında enerji tasarrufu elde edilmiştir.
Çatı kaplamalarında özellikle açık renkli malzemeler kullanılarak binanın soğutma yükü azaltılmış, çatılarda ısı adası etkisi minimize edilmiştir. Geri dönüştürülebilir atıklar için bina kullanıcılarının kolaylıkla erişebileceği alanlara geri dönüşüm kutuları yerleştirilmiştir. ÇİMSA Yemekhane binasında kullanılan malzemelerin %33’ü yerel malzemelerden, %31’i ise geri dönüştürülmüş malzemelerden seçilmiştir.
Projedeki açık alanların %50’sinden fazlası kullanıma uygun olarak tasarlanarak, kullanıcıların bina dışında açık alandan maksimum seviyede faydalanması sağlanmıştır.
İç mekanlarda %86 oranında doğal aydınlatma ve %98 oranında manzaradan faydalanarak kullanıcı konforunun arttırılıp günışığından maksimum seviyede faydalanma hedeflenmiştir.