Her seviyeden çalışanların iklim değişikliğinin ne olduğu, kurumlara getirdiği riskler ve mücadele yöntemleri gibi konularda bilinçlenmesini ve öğrendiklerini çalışmalarına entegre ederek kurumların daha iklim dostu yapıya kavuşmalarını amaçlar.
EĞİTİMİN DETAYLI AÇIKLAMASI
Eğitim, tüm kurum ve kuruluş çalışanlarına yönelik olarak planlanmıştır. Her seviyeden çalışanların iklim değişikliğinin ne olduğu, kurumlara getirdiği riskler ve mücadele yöntemleri gibi konularda bilinçlenmesini ve öğrendiklerini çalışmalarına entegre ederek kurumların daha iklim dostu yapıya kavuşmalarını amaçlar.
İlk adımda iklim değişikliğinin ne olduğu, dünya ve Türkiye’deki ekonomik sektörlere yansımalarını içerir. Bunun yanında Türkiye’nin uluslarası iklim değişikliği mücadelerindeki konumu hakkında genel bilgileri verilir.
İkinci olarak, iklim değişikliğinin kurumlar için ortaya çıkardığı hukuki, ekonomik ve fiziksel riskler hakkında bilgilerin yanında, bu risklerle nasıl mücadele edilebileceği konusunda bilgiler yer almaktadır. Bu sayede yöneticilerin yıllık yönetim planlarında söz konusu riskleri göz önüne alabilmeleri amaçlanır.
Daha sonra iklim değişikliği ile mücade çerçevesinde karbon ayak izi hesaplaması ve karbon yönetimin nasıl yapıldığını içerir. Ayrıca karbon ayak izi hesaplaması için veri toplamada ve raporlamada kurumların dikkat etmeleri gereken noktaları içerir.
Son olarak tüm bu iklim değişikliği ile mücadelenin özel sektör için yarattığı fırsatlar ve bu fırsatlardan yararlanabilmek için neler yapılması gerektiği anlatılmaktadır.
EĞİTİMİN ANA BAŞLIKLARI
1. İklim Değişikliği Kavramı ve Sebepleri
2. İklim Değişikliğinin Etkileri (Ekonomik Sektörlere)
3. İklim Değişikliği ile Mücadele Çalışmaları: Dünya ve Türkiye
4. Türkiye’de Sera Gazı Emisyonlarına İkişkin Hukuki Değişiklikler
5. İklim Değişikliğinin Getirdiği Fiziksel, Hukuki ve Ekonomik Riskler
6. İklim Değişikliği ile Kurumsal Mücadele ve Karbon Yönetimi
7. Kurumsal Sera Gazı Hesaplaması
8. Özel Sektör Kuruluşları için Fırsatlar