İstanbul’un yeni inovasyon merkezi olarak kullanılması planlanan Intertech Teknopark, inşaat sırasında çevreye verebileceği olumsuz etkileri önleyici uygulamaları ile, enerji ve su tasarrufu konusunda geliştirilen stratejiler sayesinde hem ekosisteme duyarlı hem de operasyonel ve kullanım amaçlı giderleri minimum seviyede tutacak şekilde inşa edilmiştir.
Intertech Teknopark tasarımı sırasında alternatif ulaşım şartlarına odaklanılarak kullanıcıya ulaşım kolaylığı sunmak hedeflenmiştir. Bisiklet kullanıcıları için park alanları ve yeterli sayıda soyunma odası, düşük emisyonlu araç kullanımına teşvik ve halk ulaşım araçlarına kolay ulaşılabilirlik gibi çalışmalar uygulanmıştır.
Teknopark için su verimli peyzaj çalışmaları uygulanmış olup, bulunduğu konumda sulama gerektirmeyen bitki uygulamaları yapılmıştır. Standart bir yapıyla karşılaştırıldığında projede %51 oranında su tasarrufu sağlanmıştır.
Intertech Teknopark, ERKE Sürdürülebilir Bina Tasarım Danışmanlık ile yürütülen enerji verimliliği çalışmaları sonucunda %24 oranında tasarruf elde etmiştir. Gelişmiş soğutucu yönetimi ve bina içi enerji ölçümleri gibi çalışmalar, maliyet ve tüketim giderlerini azaltmaya yönelik olmuştur.
İnşaat sırasında oluşabilecek atık yönetimi çalışması uygulanan yapıda, %23 oranında geri dönüştürülmüş içerikli malzeme, %30 oranında da yerel malzeme kullanılmıştır.
Operasyon sırasında iç mekan hava kalitesi yönetmelikleri uygulanmış olup, boya ve kaplama gibi yapı kimyasalları içeren malzemelerde düşük emisyonlu ürünler tercih edilmiştir. İç mekan termal konfor tasarımında ASHRAE standartlarına uygun çalışmalar uygulanmıştır.
Avrupa’nın teknoloji sektöründe en büyük Ar-Ge merkezlerinden biri sayılabilecek Intertech Teknopark, LEED Gold sertifikası alarak Türkiye’de yeşil bina sektörünün duyulmasına büyük ölçüde katkı sağlamıştır.