collectionTop

Çerez Politikası

ERKE Sürdürülebilir Bina Tasarım Danışmanlık

ÇEREZ POLİTİKASI

Çevrimiçi deneyiminizi geliştirmenize yardımcı olmak üzere (“erketasarim.com”) adresinde bulunan web sitesinde bilgi toplama amaçlı olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde bazı teknolojiler kullanmaktayız. Bu çerez politikasında, çerezler, pikseller, web işaretçileri ve gifler içeren bu teknolojiler birlikte “çerezler” olarak anılmaktadır. Bu politika, Erketasarim.com’de kullanılan farklı çerez türlerini ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi açıklamaktadır. Bu çerez politikasını herhangi bir zamanda değiştirebiliriz. Çerez politikasının en son ne zaman yenilendiğini görmek için bu sayfanın üst kısmında yer alan "EN SON REVİZE EDİLME TARİHİ" kısmına bakabilirsiniz. Çerez politikasında yapılacak her türlü değişiklik, yenilenmiş çerez politikasının erketasarim.com’da veya Erketasarim.com aracılığı ile yayınlandığı ve söz konusu güncellemeye onayınız alındığı andan itibaren geçerlilik arz edecektir. Çerez kullanımı ile ancak tarafınıza iletilen açık bildirim ve onayınızı takiben kişisel bilgilerinizi elde ediyoruz. erketasarim.com’a girdiğinizde karşınıza çıkan onay kutucuğunu işaretlemeniz halinde işbu çerez politikasına ve kişisel verilerinizi bu politika doğrultusunda işlememize onay vermiş olursunuz. Çerez politikasında yapılacak herhangi bir güncelleme size bildirilecek ve söz konusu güncellemeye onayınızın alınmasını takiben sizin için uygulanabilir olacaktır. Uygulanabildiği hallerde size çerez kullanımını devre dışı bırakma seçeneği sağlıyoruz. Bu Çerez politikasının çerez kullanımımız hakkında sizi aydınlatmasını ve daha güvende hissetmenizi sağlamasını umarız. Hakkınızda edindiğimiz bilgileri hangi yollarla kullandığımızı görmek için lütfen gizlilik politikamızı da inceleyiniz. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde veri sorumlusu ERKE Sürdürülebilir Bina Tasarım Danışmanlık şirketidir. Herhangi bir sorunuz olduğu takdirde 0216 369 73 93 , info@erketasarim.com adresinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 

  1. Çerez nedir?

Çerezler, bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda saklanan küçük metin dosyalarıdır. İnternet sitelerini ve mobil uygulamaları çalıştırmak veya daha iyi, daha etkin şekilde çalıştırmak için yaygın şekilde kullanılmaktadır. Çünkü internet siteleri ve mobil uygulamalar, sizi tanıyabilmeleri ve bir internet sitesi ile mobil uygulamanın kullanımını daha elverişli (örneğin: kullanıcı tercihlerinizi hatırlayarak) hâle getirmek için önemli bilgileri hatırlamalarını sağlayacak şekilde bu dosyaları okuyabilmekte ve yazabilmektedir.

 

  1. Hangi çerezleri kullanıyoruz?

 Erketasarim.com'de kullanabileceğimiz farklı çerez türleri listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Önemli Çerezler: erketasarim.com üzerinde gezinebilmenizi ve özelliklerini kullanabilmenizi sağlamak adına bu çerezler Erketasarim.com için önemlidir. Kesinlikle gerekli olan bu çerezler olmadan, bazı hizmet veya özellikleri sunamayız ve Erketasarim.com sizin için istediğimiz şekilde sorunsuz olarak çalışmayacaktır.

Erketasarim.com'deki önemli çerezler şunları içerebilir:

Daha fazla bilgi: Kullanıcıların web erketasarim.com’da gezinmesini ve önceki sayfalara geri dönebilmesini sağlar. Bu çerezleri tarayıcınızın ayarları üzerinden kontrol edebilirsiniz; ancak böyle bir durumda Erketasarim.com sorunsuzca çalışmayabilir.

Performans Çerezleri: Bazen analiz çerezleri olarak da adlandırılan performans çerezleri, Erketasarim.com kullanımınız ile ilgili bilgiler toplamakta ve erketasarim.com’ nin çalışma şeklini geliştirmemize olanak tanımaktadır. Örneğin performans çerezleri, Erketasarim.com üzerinde en sık ziyaret edilen sayfaların hangi sayfalar olduğunu göstermekte, Erketasarim.com ve uygulamalar üzerindeki genel kullanım şekillerini görmemizi sağlamakta, Erketasarim.com ile ilgili yaşadığınız zorlukları kaydetmemize yardımcı olmakta ve reklam faaliyetlerimizin etkili olup olmadığını göstermektedir.

Erketasarim.com’ daki Performans Çerezleri aşağıdakileri içerebilir:

İşlevsellik Çerezleri: Bazı durumlarda, işlevsellik çerezlerini kullanabilmekteyiz. İşlevsellik çerezleri, Erketasarim.com üzerinde yapmış olduğunuz tercihleri hatırlamamıza ve bir tanıtım veya bir videoyu izleme veya bir blogda yorum yapma gibi diğer hizmetlere katılmanızı isteyip istemediğinizi hatırlayarak, belirli bir web sayfasının uyarlanması da dâhil geliştirilmiş ve daha kişiselleştirilmiş özellikler sunmamıza olanak tanımaktadır. Bu özelliklerin hepsi, erketasarim.com’yi ziyaret ve kullanımınız ile ilgili erketasarim.com’u geliştirmemize yardımcı olmaktadır.

erketasarim.com’deki İşlevsellik Çerezleri aşağıdakileri içerebilir.

Hedef Belirleme ve Reklam Çerezleri: Size ve sizin ilgi alanınıza daha uygun olduğuna inandığımız reklamları size iletebilmek için hizmet sağlayıcılarımız ile beraber hedef belirleme ve reklam çerezleri kullanabiliriz. Örneğin, Erketasarim.com üzerinde aynı reklamı görme sayınızı sınırlamak ve reklam kampanyalarının etkilerini ölçmek amacıyla hedef belirleme ve reklam çerezleri kullanabiliriz. Bu çerezler Erketasarim.com üzerinde nelere baktığınızı hatırlar ve biz bu bilgileri reklamcılar gibi diğer organizasyonlarla paylaşabiliriz. 

Üçüncü şahıs hedef belirleme ve reklam çerezlerini devre dışı bırakmak üçüncü şahıs web sitelerinde reklam görmeyeceğiniz anlamına gelmez, yalnızca devre dışı bıraktığınız reklam üçüncü şahıs çerezleriyle size hedef almayacaktır.

Erketasarim.com ‘daki hedef belirleme ve reklam çerezleri aşağıdakileri içerebilir:

Flash Çerezleri: Bazı durumlarda, video klipler veya animasyonlar gibi özel içerik sunmak için Adobe Flash Player'i kullanabilmekteyiz. Kullanıcı deneyiminizi geliştirmek amacıyla, ayar ve tercihlerinizin hatırlanması gibi özellikler sunmak için Yerel Paylaşılmış Nesneler (genelde "Flash çerezleri” olarak bilinmektedir) kullanılmaktadır. Flash çerezler, cihazınız üzerinde saklanmaktadır, fakat internet tarayıcınız tarafından sağlanandan farklı bir arayüz aracılığı ile yönetilmektedir. Bu, çerezleri yönetmeniz ile aynı şekilde Flash çerezlerini tarayıcı seviyesinde yönetmenin mümkün olmadığı anlamına gelmektedir. Bunun yerine, doğrudan Adobe'in internet erketasarim.comsi üzerinden Flash yönetme araçlarına ulaşabilirsiniz. Adobe sitesi Flash çerezlerinin nasıl silineceği veya nasıl devre dışı bırakılacağı konusunda kapsamlı bilgiler ihtiva etmektedir, daha fazla bilgi için - http://www.adobe.com/security/flashplayer internet adresini ziyaret edebilirsiniz. Bu web sitesi ve uygulamalar için Flash çerezleri devre dışı bırakmanız veya reddetmeniz durumunda, video içeriği veya oturum açılmasını gerektiren hizmetler gibi bazı özelliklere erişemeyebileceğinizi unutmayınız.

 

  1. Üçüncü şahıslar erketasarim.com üzerindeki çerezleri nasıl kullanmaktadır? 

Bazı durumlarda, Erketasarim.com ile ilgili hizmet sağlaması için üçüncü şahıslar ile çalışabilmekteyiz. Reklam veren üçüncü şahıslar ve diğer kuruluşlar, Erketasarim.com üzerindeki faaliyetleriniz ve/veya tıklamış olduğunuz reklamlar hakkında bilgi toplamak için kendi çerezlerini kullanabilirler. Bu bilgiler söz konusu üçüncü şahıslar tarafından, görüntülemiş olduğunuz içeriğe istinaden sizin ilginizi çekebileceğini düşündükleri reklamları sunmak için kullanılabilmektedir. Reklam veren üçüncü şahıslar bu bilgileri, reklamlarının etkinliğini ölçmek için de kullanabilmektedir. Bu çerezler bizim kontrolümüzde bulunmamaktadır ve bunlardan tarafımız sorumlu değildir. Üçüncü şahıs çerezlerini devre dışı bırakmak veya reddetmek için lütfen söz konusu üçüncü şahsın, opt-out (devre dışı bırakma) seçeneğini görebileceğiniz internet sitesine gidin. Çerezleri kontrol etme konusunda daha fazla bilgiye aşağıda 4. kısımdan ulaşabilirsiniz.

 

  1. Çerezleri nasıl kontrol ederim? 

Çerezleri reddetmenizi sağlayan, tarayıcınız ya da uygulamalara eriştiğiniz cihazınızda üzerindeki ayarları aktif hale getirmek suretiyle her zaman erketasarim.com’ dan çerezleri almayı

reddedebilirsiniz. http://www.adobe.com/security/flashplayer internet adresinde Adobe'nin Flash

yönetim araçlarını kullanmak suretiyle Erketasarim.com’dan Flash çerezleri almayı reddedebilirsiniz. Çerezleri iptal etmek için yapılması gereken işlemler hakkında daha fazla bilgiyi, yardım ekranını kullanarak İnternet tarayıcı sağlayıcınızın internet sitesinde veya uygulamalara eriştiğiniz cihazınızın ayarlar bölümünde bulabilirsiniz. Yaygın olarak kullanılan tarayıcılar hakkında bilgi almak için

http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Çerezler devre dışı bırakıldığında, web sitesinin ve uygulamaların tüm özelliklerinin istendiği gibi çalışmama ihtimalinin olduğunu lütfen unutmayın.

 

  1. Haklarınız : 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) çerçevesinde tarafımıza başvurarak, kendinizle ilgili;

  1. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  1. Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  1. Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  2. Kanunda öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  1. (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  1. İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahip olduğunuzu hatırlatırız.